Tallinna Linnamuuseumi lugudepagas ühendab ajaloo turismimaailmaga

2016. aasta Eesti Muuseumimeene Auhindadel EMMA pälvis II koha Tallinna Linnamuuseumi E. Vilde muuseumi ukserääkija „Ära sega! Loen Vildet”. Muuseumi identiteeti kandev meene toob “Vilde lugemise” tänasesse päeva ja ka ootamatusse konteksti.

Nn. ukserääkija (inglise k doorhanger) on tavaelus kasutusel peamiselt hotellides ja firmakingitusena. Uus meene on hästi vastu võetud noorema külastaja poolt ja andnud inspiratsiooni ka muuseumitundele.

Reisimees Vilde kõrval, kes oma elus mõnegi päeva hotellides veetis, on teisedki muuseumi filiaalid andnud oma panuse turismivaldkonda. Tallinna Linnamuuseum on Tallinnaga seotud lugude ja legendide ammendamatu allikas, tõdeti Rahvusvahelisel turismipäeval. 27. septembril jagati Tallinnas Solo Sokos Hotell Estoria restoranis Merineitsi põnevamate lugude loojatele tunnustusmärke sõnumiga “Key to Estonia – Best Story 2016“. Estoria hotellis on kujundatud Tallinna Linnamuuseumist pärit lugudega neli numbrituba: Netsitorni, Kiek in de Köki, Bastionikäikude ja kuulsa Minox’ kaamera teemal, viimast võib näha Raevangla Fotomuuseumis.

Täname kõiki kolleege Tallinna Linnamuuseumist, kes lugude kogumise ja esile toomisega on tegelenud!

LINNAMUUSEUM.EE - KÕIK ÕIGUSED KAITSTUD. ILMA LOATA KOPEERIMINE KEELATUD.