Tallinna Linnamuuseumi virtuaalekspositsioon Google Arts&Culture platvormil on Eesti muuseumide aastaauhindade Arenduse MuuSa nominent!

Eesti muuseumide aastaauhinnad tunnustavad parimaid muuseumispetsialiste ja toovad esile muuseumitöö erinevaid tahke, auhindu antakse välja kümnes kategoorias. Laureaadid selguvad nende hulgast 27. jaanuaril Eesti Rahva Muuseumis. Arenduse MuuSa ehk aasta muuseumiarendajanominendid on Eesti Maanteemuuseum, Tallinna Linnamuuseum ja Okupatsioonide muuseum. Põhjalikuma ülevaate nominentidest leiab SIIT.

Tallinna linnamuuseum avas esimese Eesti muuseumina Google Arts & Culture platvormil virtuaalekspositsiooni, mis võimaldab muuseumi ja selle varadega tutvuda kõikjal maailmas. Google Arts & Culture platvormi kaudu on võimalik lähemalt vaadata tuhandeid kultuuriobjekte – arhiive, rahvusparke ja muuseume üle maailma, sh Briti muuseum, MoMA, Musée d’Orsay. Nüüdsest kuulub sellesse ritta ka Tallinna Linnamuuseum.

Veebiekspositsioon koosneb 3D virtuaaltuuridest ja neist moodustatud virtuaalnäitustest ning kõrgresolutsioonis fotodest museaalidest. Selleks tõi Linnamuuseum avalikkuse ette üle 160 museaali, millest omakorda üle 2/3 on seni olnud kogudes vaatajate eest peidus.

Tallinna Linnamuuseumi ekspositsiooniga saab tutvuda: www.google.com/culturalinstitute/beta/u/0/partner/tallinn-city-museum

LINNAMUUSEUM.EE - KÕIK ÕIGUSED KAITSTUD. ILMA LOATA KOPEERIMINE KEELATUD.