Neitsitorni muuseumkohvikus on avatud Tallinna kohvikukultuurist rääkiv näitus “Kohtume kohvikus! – Tallinna kohvikukultuurist 1920.–1930. aastatel.

Näituse väljapanekus on tolle ajastu Tallinna kohvikukultuuriga seotud esemed Tallinna Linnamuuseumi kogudest. Vitriinides leiab kohvikutarbeid tassidest ja kannudest grammofonini. Torni teise korruse kohvikukultuuri teema ja ajastuga haakub fotonäitus kõrvalgaleriil, mis kajastab perioodi 1930. aastatest, kui Neitsitorn oli eelkõige eluruumiks ja koduks. Samuti on näitusel ühisosa võlvkeldris oleva väljapanekuga “Magus kaup”, mis esitleb esimese vabariigi aegset Tallinna magusatootmist.

Näituse on koostanud kunstnik Lilian Juhkam ja kuraator Tõnu Pedaru.

Kohvikukultuuri näitust tutvustame lõppeva aasta sees ka osana Neitsitorni ekskursioonist, mida saab tellida siit: http://vanaveeb.linnamuuseum.ee/neitsitorn/ekskursioonid/.

LINNAMUUSEUM.EE - KÕIK ÕIGUSED KAITSTUD. ILMA LOATA KOPEERIMINE KEELATUD.