Tallinna Vene muuseumis algavad uuendustööd

Tallinna Linnamuuseumisse kuuluvas Tallinna Vene muuseumis algasid ekspositsiooni uuendustööd. Muuseum jääb kaheks kuuks külastajatele suletuks, kuid alates veebruarist olete oodatud taas uutele näitustele, ekskursioonidele, muuseumitundidesse ja kohtumistele huvitavate lektorite ja teadlastega.

17. 02. 2017 avame Pikk tänav 29a aastanäituse „Vene trükisõna Tallinnas 19. sajandi algusest 1940. aastani”, mis tutvustab venekeelse trükisõna ajalugu Tallinnas.

Näitusel käsitletakse poliitilisi ja sotsiaalseid protsesse, mis mõjutasid vene trükisõna Tallinnas erinevatel ajastutel ning vene trükisõna üldises kontekstis. Tähelepanu pööratakse murrangulistele vene kirjakeele reformidele 1708. ja 1918. aastal, mille tulemusel on vene kirjakeel kujunenud selliseks, nagu ta praegu on.

Eriline koht on näitusel Aleksander Borissovi erakollektsiooni kuuluvatel rariteetidel, mis moodustavad enamiku eksponeerimisele tulevast kirjalikust materjalist.

Tallinna Vene muuseum on Eesti  vene kultuuri ja Tallinna eri rahvustest kodanike eluolu tutvustav muuseum, mis kuulub alates 2016. aasta algusest Tallinna Linnamuuseumi koosseisu. Juba 15. sajandi alguse allikates mainitud hoonet on hiljem korduvalt ümber ehitatud ja kultuuriloos on see teada ka kui Ants Laikmaa ateljee-kooli esimene asukoht. Pärast ekspositsiooniuuendusi saab uuesti külastada ka samas hoones tegutsevat Linnamuuseumi lektooriumisaali.

LINNAMUUSEUM.EE - KÕIK ÕIGUSED KAITSTUD. ILMA LOATA KOPEERIMINE KEELATUD.